Hobbi műgyanta technikák

Műgyanta

Műgyanta

Az epoxy műgyanta kikeverése

2017. október 22. - j753gfusing
A műgyanta kikeverése
Védőkesztyűben vagy óvatosan kerülve az anyag bőrre kerülését a megadott arányok szerint kell dolgozni. Én olyan műgyantát használok hogy 2szer annyi A komponens kell mint B (keményítő), így a műgyantához mellékelt mérőpohárkában kiöntök általában 5 ml A komponenst, azt műanyag pohárkába töltöm, nedves törlőkendővel megtisztítom  a mérőedénykét majd beletöltök 2,5 ml B komponenst, hozzáöntöm az 5 ml A komponenshez és 2 percen keresztül faspatulával (jégkrém fapálcika megteszi) alaposan elkeverem.
A keverés folyamán buborékok keletkezhetnek ezért óvatosan kell kiönteni és elkeverni. Ha az öntés után buborék marad, célszerű várni picit majd a felülre úszó buborékokat eltávolítani.Legegyszerűbb szívószállal óvatosan közelről a buborékokra fújni, vagy fogpiszkálóval kiszúrni, de lánggal is lehet (nagyon jó videók vannak róla a youtubeon).
Ha az egyik komponens besárgul akkor sajnos a kikeményedett műgyanta is sárgás lesz.
20170909_103736.jpg
20170909_105825.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mugyanta.blog.hu/api/trackback/id/tr8513051102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása